Loading Eventi

« Svi

  • This event has passed.

12.05.2016 @ 20:15

U HAK-u čujemo stalno jednu stvar: «Kada ćete Vi opet ča načiti?» ili «tote bi se mogao HAK uključiti» i «HAK neka to preuzme».

Zapravo čuda puti nismo ništa preuzeli, ali to samo za to, kad ne znamo ča ili kako. Gradišćanski Hrvati imaju problem. Naša manjinska prava su djelom ispunjenja – a to se ćuti na svi razina i u svakom društvu: baza je ovde, a diblje se ne kani i ne ufa pojti.
Sad stojimo pred tvrdom i visikom stijenom. Na nju sam napisao: «Ča neka bude djelovanje HAKa?» Zato pozivamo na HAKovski večer, na kom si željimo diskusiju s mladimi, starjimi i sridnjimi HAKovci. „Future talk“ bi se to moglo zvati, razgovor o budućnosti. Kamo neka se vodi HAK? Kamo neka se vozi? Ravno u stijenu, ili kroz stijenu Išćemo si skupni cilj. HAKa djelovanje ne more biti samo, da imamo lipe spominke (ako uopće) na ta jedan vikend u ljetu, kad svečujemo Dan Mladine. A sve druge aktivnosti nisu vridne da se uopće napomenu? Ali nažalost je tako. Velike cilje na primjer u manjinskoj politiki ili u škola smo potpuno izgubili iz očiju.

Iako će biti jedan argumenat sigurno: «tako je to svenek bilo». Najradje ćemo na to odgovoriti: «Tako ali ne mora za sve vijeke biti».

Detalji

Datum:
12.05.2016
Vrijeme
20:15

Mjesto

Hak – Hrvatski akademski klub (Kroatischer Akademikerklub)
Schwindgasse 14/4
Vienna, 1040 Austria