Nadolazeće Eventi  

There are no upcoming eventi at this time.

Zagrebačka pop-rock grupa Radio Luksemburg djeluje na glazbenoj sceni od 2010. godine,kada izdaje svoj prvi singl pod tim imenom. Tijekom 2011. snima i objavljuje svoj prvi album „U Boji“, sa kojega je skinuto još 4 singla i sva 4 su zauzela prva mjesta na radijskim top listama, a singl „Ako Nemam Te“ je u 2011. bio u samom vrhu najemitiranijh pjesama, te na YouTube kanalu do sada ima blizu 2.000.000 pregleda.

U 2012. band započinje sa koncertnim aktivnostima, te ujedno za svoj prvi album dobiva glazbenu nagradu Porin za najboljeg novog izvođača. Tijekom 2012. i početkom 2013. band održava i prve nastupe, a među ostalima ostvaruje i nekoliko značajnijh i većih kao predgrupa Prljavog Kazališta, te tako svira na Trgu Bana Jelačića za Novu Godinu, Bundek Festu, otvoreni koncert na krovu Garden Malla, te ostvaruje posebno velike nastupe u beogradskoj i novosadskoj Areni. Osim što je band imao prilike zasvirati i tako se predstaviti široj publici, prijem kod iste je bio odličan.

Paralelno sa koncertnim aktivnostima band radi na novom materijalu, koji u 2013. i završava, te je krajem iste godine i objavljen pod nazivom „100 Metara Do Sreće“. Kao i sa prvog, singlovi do sada skinuti sa drugog albuma odlično su prihvaćeni od strane radijskih urednika i publike, te uz odličnu radijsku rotaciju također imaju prva mjesta na top listama, a broj pregleda na YouTube kanalu raste uzlaznom putanjom.

Band ima u planu sa drugog albuma izdati još 3 singla popraćena video spotovima, te se još bolje koncertno predstaviti publici. Kao što je Radio Luksemburg u kratko vrijeme postao prepoznatljiv po jedinstvenom zvuku na ovom području, tako je namjera članova banda da i uživo putem koncertnih nastupa budu drugačiji od dosada viđenog, te tako postati poput hrvatskog U-2. Osim na hrvatskom, želja je banda aktivnije biti prisutan i na scenama okolnih zemalja, a osim što se već izdani singlovi također već vrte na njihovim radijskim postajama, pjesma „Ako Nemam Te“ je dogovorena za suradnju sa jednim poznatim poljskim izvođačem za njihovo tržište. Band trenutno planira turneju po hrvatskim gradovima kojom bi i uživo predstavio svoja dva albuma.

Radio Luksemburg je u malo više od tri godine djelovanja na glazbenoj sceni izdao dva albuma, sa kojih je skinuto osam singlova koja imaju sedam prvih mjesta na top listama, objavio osam spotova, održao četrdesetak nastupa, te dobio glazbenu nagradu Porin.

Izvor Biografije

Podijeli

Da Ne